pinterest

descarca

vizualizari

4657

Despre Buddha

Buddha („Cel Treaz”) este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea (bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul budismului. În general budiștii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr., și a obținut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuși în acest scop. Au existat multe astfel de ființe de-a lungul timpului cosmic. Deci Gautama Buddha (cunoscut sub numele religios de Shakyamuni) este un membru al unei linii spirituale de Buddha supremi, care vine din trecutul întunecat și merge în viitorul îndepărtat.

Top citate de Buddha

„Un om poate face două greşeli fundamentale pe drumul căutării adevărului: să nu meargă până la capăt şi să nu înceapă acest drum.”

„Singurul secret al existenței este să nu-ți fie teamă. Niciodată sa nu-ți fie teamă de ce vei deveni.”

„Pe cer nu există nicio diferență între Est și Vest. Fiecare om își creează propriile diferențe și apoi le crede adevărate.”

„Drumurile sunt făcute pentru călătorii, nu pentru a ajunge la destinații.”

„Abia atunci când omul are compasiune față de toate ființele vii se poate numi nobil.”

„Fii vigilent: ferește-ți mintea de gânduri negative.”

„Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent.”

„Omul devine ceea ce gândeşte.”

„Care este cel mai mare duşman al omului, dacă nu propria sa minte?”

„Puţini sunt cei care ajung pe ţărmul celălalt. Restul oamenilor aleargă încoace şi încolo pe acelaşi mal.”

Va recomandam si alte citate