pinterest

descarca

vizualizari

3512

Despre Buddha

Buddha („Cel Treaz”) este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea (bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul budismului. În general budiștii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr., și a obținut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuși în acest scop. Au existat multe astfel de ființe de-a lungul timpului cosmic. Deci Gautama Buddha (cunoscut sub numele religios de Shakyamuni) este un membru al unei linii spirituale de Buddha supremi, care vine din trecutul întunecat și merge în viitorul îndepărtat.

Top citate de Buddha

„Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină.”

„Omul devine ceea ce gândeşte.”

„Fii vigilent: ferește-ți mintea de gânduri negative.”

„Un om poate face două greşeli fundamentale pe drumul căutării adevărului: să nu meargă până la capăt şi să nu înceapă acest drum.”

„Este capabil cel care are încredere că este capabil.”

„Pe cer nu este nici o diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate.”

„Nu cred într-un destin care cade asupra oamenilor oricum ar acţiona. Dar cred într-un destin care cade asupra lor dacă nu acţionează.”

„Care este cel mai mare duşman al omului, dacă nu propria sa minte?”

„Pe cer nu există nicio diferență între Est și Vest. Fiecare om își creează propriile diferențe și apoi le crede adevărate.”

„Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gândit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gândim.”