"Dacă nu înveți cât ești tânăr, îți vei petrece restul zilelor plângându-te de eșecuri." Proverb chinezesc

google+

pinterest

descarca

vizualizari

63949

Despre

Top citate de

„Șiretenia și perfidia sunt resursele oamenilor care nu au destulă minte pentru a fi cinstiți.”

„Parlamentarul nu este decât un infractor de rând care face legi în perioada când nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun.”

„Pentru orice om de știință, scriitor sau politician, Premiul Nobel reprezintă culmea unei cariere de succes și o confirmare a valorii. Deși multe personalități doar visează la un astfel de premiu, alții l-au refuzat din diverse motive. Printre ei se află doi scriitori de marcă.  

Poza Sartre1. Jean Paul Sartre

În octombrie 1964, Academia Suedeză i-a oferit lui Jean Paul Sartre Premiul Nobel pentru literatură, chiar dacă scriitorul francez ceruse printr-o scrisoare retragerea sa de pe lista de nominalizați. Astfel, Sartre s-a văzut nevoit să refuze faimoasa distincție, motivând că „scriitorul nu trebuie să accepte să fie transformat într-o instituție, chiar dacă acest lucru se întâmplă în modul cel mai onorabil”.  

Poza Pasternak2. Boris Pasternak

În 1958, Boris Pasternak a refuzat Premiul Nobel din cauza fricii de represalii din partea Uniunii Sovietice. În replică, Academia Suedeză a refuzat să accepte gestul lui Pasternak, precizând că „acest refuz nu denaturează în nici un fel validitatea premiului”. Cu toate acestea, decernarea Nobelului pentru literatură nu a mai avut loc în acel an, ci abia în 1989, când fiul lui Pasternak a acceptat premiul în numele tatălui său. Sursa: wikipedia.org  ”

„Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.”

„E bine să ai putere, dar e și mai bine să n-ai nevoie de putere.”

„Prost să fii, noroc să ai.”

„O virtute care n-a fost testată nu e o virtute, ci o ipoteză.”

„Vârsta nu e cea pe care o ai, ci aceea pe care o simţi.”

„M-am culcat și am visat că viața era fericire. M-am trezit și am văzut că viața este datorie. Mi-am făcut datoria și-a venit fericirea.”

„Un catâr va munci zece ani de bună voie şi răbdător pentru tine, pentru privilegiul de a te lovi o dată.”

Va recomandam si alte citate