pinterest

descarca

vizualizari

17978

Despre Buddha

Buddha („Cel Treaz”) este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul de dezvoltare personală, descoperindu-și luminarea (bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul budismului. În general budiștii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr., și a obținut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuși în acest scop. Au existat multe astfel de ființe de-a lungul timpului cosmic. Deci Gautama Buddha (cunoscut sub numele religios de Shakyamuni) este un membru al unei linii spirituale de Buddha supremi, care vine din trecutul întunecat și merge în viitorul îndepărtat.

Top citate de Buddha

„Abia atunci când omul are compasiune față de toate ființele vii se poate numi nobil.”

„Fii vigilent: ferește-ți mintea de gânduri negative.”

„Viaţa este dificilă, dar să-ţi spun ceva: îndată ce accepţi acest adevăr, ea devine uşoară!”

„Mânia învinge-o prin blândeţe, răul învinge-l prin bine, pe zgârcit învinge-l prin dărnicie, iar pe mincinos prin adevăr.”

„Este capabil cel care are încredere că este capabil.”

„Care este cel mai mare duşman al omului, dacă nu propria sa minte?”

„Pe cer nu este nici o diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate.”

„Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent.”

„Să ţii furia în tine e ca şi cum ai prinde un cărbune încins pe care vroiai să-l arunci în altcineva. Tu o să te arzi.”

„Drumurile sunt făcute pentru călătorii, nu pentru a ajunge la destinații.”