"În țara orbilor, cel cu un ochi este împărat." Proverb românesc

google+

pinterest

descarca

vizualizari

7576

Despre

Top citate de

„Banii, în lipsa inteligenței, sunt periculoși.”

„Arta și talentul nu țin de foame. Cel puțin asta demonstrează destinele unora din marii scriitori ai lumii, care, pentru a putea trăi de la o zi la alta, erau nevoiți să facă mari compromisuri pentru a câștiga un ban. Mulți dintre ei au trăit în mizerie, dar au fost mereu mânați de dorința avidă de a se exprima, lăsând în urma lor creații impresionante. Iar istoria nu a întârziat să-i răsplătească.

Jack London, hoțul de stridii

”Omul trebuie să trăiască, nu să existe.” Jack London La sfârșitul anilor 1800, stridiile erau la mare căutare pe Coasta de Vest a Americii. Cum afacerea mergea bine, au fost atrași înspre ea diverși oportuniști, numiți ”hoții de stridii”. Iar Jack London era unul din ei. Autorul poveștii ”Colț Alb” fura astfel de stridii și le revindea pentru a face rost de bani de mâncare.

William Faulkner îți aducea poșta

Citat William Faulkner Înainte de a-și câștiga renumele cu ”Zgomotul și furia”, William Faulkner era poștaș, meserie care-i permitea adesea să citească revistele pe care le livra. Din câte se pare, nici nu își făcea bine treaba: obișnuia să piardă scrisori și uneori chiulea pentru a juca Mah Jong...

Crema de pantofi, specialitatea lui Charles Dickens

"Să ai o inimă care să nu devină niciodată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească." Charles Dickens După ce tatăl său a fost arestat, Charles Dickens a fost nevoit încă de la 12 ani să lucreze pentru a plăti datoria părintelui închis. Așa că marele scriitor s-a angajat la o fabrică de cremă de pantofi, un mediu toxic, mai ales pentru un copil.

Stephen King, om de serviciu

Deși s-a născut într-o eră în care scriitorii pot prinde contracte extrem de bănoase, lui Stephen King i-a fost greu să se întrețină în tinerețe. A absolvit Universitatea din Maine, dar nereușind să-și găsească un post de profesor, a lucrat o vreme ca om de serviciu într-o școală. Tu ce exemple cunoști? Ce meserii neobișnuite știi că au practicat alți mari scriitori înainte de a ajunge celebri?”

„Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin mai buni, fie se transformă în oțet.”

„Timpul linişteşte și lămureşte. Nicio stare sufletească nu poate rămâne neschimbată de-a lungul timpului.”

„Niciun om nu ştie cât de rău este până ce nu a încercat din greu să fie bun.”

„Pentru a fi mare, e nevoie de muncă, în proporţie de nouăzeci și nouă la sută.”

„Dacă vrei ca un lucru să fie făcut bine, fă-l tu.”

„O singură rugăciune am: Doamne, să nu mă lași niciodată să fiu mulțumit de mine însumi.”

„Viaţa este o aventură îndrăzneaţă sau nimic.”

„Uită jignirile, dar niciodată să nu uiți bunătatea.”