"Secretul succesului: cazi de șapte ori, te ridici de opt." Proverb chinezesc

pinterest

descarca

vizualizari

14832

Despre

Top citate de

„Oamenii adevărați găsesc bucurii în toate lucrurile.”

„Toată lumea vrea să trăiască pe vârful unui munte, fără să știe că adevărata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre vârf.”

„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.”

„Pariaţi că Dumnezeu există. De câştigaţi, câştigaţi tot; de pierdeţi, nu pierdeţi nimic.”

„Uneori, fericire înseamnă... uitare.”

„Fiecare om are misiunea sa în viaţă, iar ea nu este întotdeauna cea pe care el şi-ar fi dorit-o.”

„Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil.”

„Arta și talentul nu țin de foame. Cel puțin asta demonstrează destinele unora din marii scriitori ai lumii, care, pentru a putea trăi de la o zi la alta, erau nevoiți să facă mari compromisuri pentru a câștiga un ban. Mulți dintre ei au trăit în mizerie, dar au fost mereu mânați de dorința avidă de a se exprima, lăsând în urma lor creații impresionante. Iar istoria nu a întârziat să-i răsplătească.

Jack London, hoțul de stridii

”Omul trebuie să trăiască, nu să existe.” Jack London La sfârșitul anilor 1800, stridiile erau la mare căutare pe Coasta de Vest a Americii. Cum afacerea mergea bine, au fost atrași înspre ea diverși oportuniști, numiți ”hoții de stridii”. Iar Jack London era unul din ei. Autorul poveștii ”Colț Alb” fura astfel de stridii și le revindea pentru a face rost de bani de mâncare.

William Faulkner îți aducea poșta

Citat William Faulkner Înainte de a-și câștiga renumele cu ”Zgomotul și furia”, William Faulkner era poștaș, meserie care-i permitea adesea să citească revistele pe care le livra. Din câte se pare, nici nu își făcea bine treaba: obișnuia să piardă scrisori și uneori chiulea pentru a juca Mah Jong...

Crema de pantofi, specialitatea lui Charles Dickens

"Să ai o inimă care să nu devină niciodată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească." Charles Dickens După ce tatăl său a fost arestat, Charles Dickens a fost nevoit încă de la 12 ani să lucreze pentru a plăti datoria părintelui închis. Așa că marele scriitor s-a angajat la o fabrică de cremă de pantofi, un mediu toxic, mai ales pentru un copil.

Stephen King, om de serviciu

Deși s-a născut într-o eră în care scriitorii pot prinde contracte extrem de bănoase, lui Stephen King i-a fost greu să se întrețină în tinerețe. A absolvit Universitatea din Maine, dar nereușind să-și găsească un post de profesor, a lucrat o vreme ca om de serviciu într-o școală. Tu ce exemple cunoști? Ce meserii neobișnuite știi că au practicat alți mari scriitori înainte de a ajunge celebri?”

„Este greu să găsești o pisică într-o cameră întunecată, mai ales când ea nu se află acolo.”

„Egalitatea nu există decât în matematică.”

Va recomandam si alte citate